Cele mai frumoase concedii sunt cele spontane

Am pornit luni după-amiază SPONTAN la drum, după ce, în dimineața cu pricina, mi-am dat seama că nu vom prinde ieșirea din pandemie dacă o ținem tot așa – muncă, muncă, muncă. Am amânat concediile atâtea luni, sperând să putem pleca cândva în Grecia. În alte vremuri nici nu am fi considerat o excursie în România pentru că se spune că e scump, frustrant și obositor.

Însă jumătatea mea mai bună a decis ca acum e timpul să ne cunoaștem țara, îndeaproape. Am hotărât să începem cu Mănăstirea Prislop, unde se pare că a trăit Arsenie Boca. Am fost rapid de acord, nu sunt eu vreo credincioasă, însă locul e atât de popular încât e musai de verificat!

Am ajuns la mănăstire pe la orele 15, locul este ca de basm, drumeția a fost asemenea, părea că Dumnezeu există și că îmi știe ȘI temerile. Ce voiam de fapt să spun este că un pelerinaj la Mănăstirea Prislop merită și dacă nu ești credincios. Nu te face mai bun (din câte mi se șoptește în cască, nu a funcționat cu mine), dar dai de un peisaj mișto, oameni faini și aer curat. Not bad – pentru o primă zi. 

Încărcată cu un vibe pozitiv, urma să găsim un loc minunat să stăm peste noapte, prin apropiere. Iubitul meu nu poate să conducă și să caute cazare în același timp, oricâte pelerinaje anuale ar face la oricâte mănăstiri. Așa că totul era pe mine! Următorul punct pe ordinea de excursie era Alba Iulia, așa că am google-uit rapid hoteluri Orăștie (fiind la jumătatea drumului) și am dat în josul paginii de Arsenal Park. Mi-a plăcut ce am găsit: Aqua Park, Aventura Park, tiroliană și paintball – la care visam de ceva ani, dar nu mi-a fost dat să încerc. Am sunat la ei, noroc că era luni și mai aveau câteva camere libere, am rezervat camera ofițer(EASCĂ) aleasă pentru o noapte și ne-am îndreptat într-acolo. 

Ideea e că am închiriat o cameră pentru o noapte și am stat acolo 5 nopți (deși plătisem deja pentru o zi, cei de la Arsenal ne-au lăsat să profităm de oferta Last Minute, așa că am ieșit destul de ieftin), cu un program asupra căruia, ca niciodată, ne-am înțeles perfect. Certurile tradiționale din Grecia nu s-au întâmplat pe tărâm dacic, poate ne-am reglat la paintball, dar ne-am și împărțit ziua în așa fel încât să ne placă amândurora.

Dimineața am ales traseele prin copaci, apoi băgam un prânz delicios și ne plimbam stomacurile pline prin Aventura Park sau pe tiroliană. După care, o excursie mică prin împrejurimi, iar seara – foc de tabără la Arsenal. Așa am vizitat cetatea de la Alba Iulia, pe care ne propusesem de mult să o vedem, rezervația de zimbri de la Hațeg și Sanctuarele Sarmizegetusa unde nu am fost sacrificată, că v-am zis doar că aveam o perioadă bună. 

Am trecut scurt și pe la bisericile din Gurasada și Peșteana, unde el s-a rugat îndelung în timp ce eu am sorbit ritualic o bere. Adusă de la Arsenal, că nu au pe acolo. Zic pentru cine e obligat să facă excursii de-astea, să știe…

Foarte fain ne-a ieșit concediul de anul ăsta. Am ajuns rapid și pe la Cascada de la Geoagiu și pe la Salina Turda, unde e musai să mergeți măcar o dată. Promit că, de acum înainte, nu o să-mi mai dau ochii peste cap la hashtag visitromania, dar recunosc că îmi e frică să vizitez și alte colțuri din minunata noastră patrie fără deschidere la Mediterană. În schimb, dacă vreți voi în partea asta de țară, iată aici un link ce vă poate ajuta: https://arsenalpark.ro/excursii/

Vă țuc!  

Carmen 

În vânt, după mine
4 ore în Salina de la Turda
Lava Cake-ul făcut de Doamna Miki la Restaurant Arsenal
Focul de tabără din Satul Dacic